Varsel om informasjonskapsler

Retningslinjer for informasjonskapsler

Oppdatert 7. oktober 2020

Når du besøker Aidians nettjenester, sender nettjenesten vår én eller flere informasjonskapsler til nettleseren din.

Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på brukernes enheter av nettleseren. Informasjonskapsler skader ikke filer og ødelegger ikke enheter på noen måte. Informasjonskapsler deles inn i permanente informasjonskapsler og øktinformasjonskapsler. Permanente informasjonskapsler blir værende på enheten i et tidsrom som er fastsatt på forhånd, og de slettes etterpå, enten automatisk eller når du sletter informasjonskapsler fra nettleseren. Øktinformasjonskapsler blir bare værende på enheten så lenge besøket ditt på nettjenestene våre varer, og slettes når du lukker enheten.

Blant opplysningene som samles inn, er IP-adresse, type nettleser og enhet, samt hvilket land du bruker nettjenesten fra. Opplysninger som hentes inn via informasjonskapsler, gjør oss imidlertid ikke i stand til å identifisere deg, og vi sammenstiller ikke opplysninger fra informasjonskapsler med andre personopplysninger som kan bli samlet inn i andre sammenhenger.

Hvilke typer informasjonskapsler bruker vi, og hvorfor?

Vi bruker informasjonskapsler til å kartlegge bruken av innhold og til å utarbeide statistikk om bruken av nettstedet, slik at vi skal kunne gjøre brukeropplevelsen bedre. Opplysningene kan bli brukt til å fastslå hvor besøkende kommer fra, hva slags innhold som blir lest, og hvor lenge innhold blir lest. Denne informasjonen kan ikke bli brukt til å identifisere den besøkende som enkeltperson. Både egne informasjonskapsler og informasjonskapsler fra tredjeparter kan bli brukt på dette nettstedet. Du finner mer informasjon om informasjonskapsler og deres varighet i erklæringen om informasjonskapsler på Aidians nettsider.

Nødvendige informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettstedet vårt skal fungere, og gjør det mulig å levere gode brukeropplevelser. Slike informasjonskapsler samler ikke inn opplysninger som gjør oss i stand til å identifisere deg. Vi kan med andre ord forbedre innholdet og funksjonene i nettjenestene våre, og vi kan rette opp eventuelle feil i dem.

Informasjonskapsler knyttet til statistikk: Informasjonskapsler kan også bli brukt til å analysere bruken av nettstedet, til å telle antall besøkende og til å finne ut hvordan nettstedet kan gjøres bedre. Vi sammenstiller ikke bruksstatistikk for nettstedet med andre opplysninger om enkeltpersoner. Vi bruker også informasjonskapsler til å gjøre brukeropplevelsen bedre, til å kartlegge bruken av nettjenestene våre og til å skape bedre tjenester. I tillegg måler vi hvilken appell tjenestene og nettstedene våre har.

Informasjonskapsler knyttet til markedsføring: Disse informasjonskapslene hjelper oss å gjøre innholdet på nettstedet så personlig som mulig, slik at vi for eksempel kan vise målrettede annonser og innhold som er basert på tidligere atferd på nettet. Aidian bruker markedsføringsinformasjonskapsler administrert av tredjeparter til å presentere produktene sine på sitt eget nettsted og på nettstedene til tredjeparter. Informasjonskapsler knyttet til sosiale medier brukes til å gjøre det mulig å integrere sosiale medier i nettstedet, slik at du umiddelbart kan like eller dele en side eller et produkt på det sosiale mediet du ønsker. Nettstedene våre kan inneholde lenker og forbindelser til nettsteder, produkter og tjenester fra tredjeparter, samt til programtillegg fra tredjeparter (for eksempel LinkedIn og Twitter). Tredjeparts programtillegg som er integrert i Aidians nettsted, lastes ned fra tredjepartenes servere, og tredjepartene kan derfor installere sine egne informasjonskapsler på brukernes enheter. Slike tredjeparts tjenester og programmer som tilbys på Aidians nettsted, blir regulert av disse tredjepartenes retningslinjer eller erklæringer om personvern. Vi anbefaler at du leser slike retningslinjer eller erklæringer om personvern fra tredjeparter.

Informasjonskapsler fra tredjeparter og opplysninger som blir samlet inn

På nettjenestene våre bruker vi i tillegg til våre egne informasjonskapsler også informasjonskapsler fra tredjeparter. Tredjeparter kan identifisere brukeren ved hjelp av opplysninger fra informasjonskapsler som blir samlet inn av tredjeparter. Tjenester fra tredjeparter blir regulert av deres egne retningslinjer og erklæringer om personvern, og Aidian er derfor ikke ansvarlig for tredjepartenes innsamling og behandling av opplysninger.

Vi kan tillate programtillegg knyttet til sosiale medier i nettjenestene våre, slik at du for eksempel kan besøke sidene våre på sosiale medier og bruke delingsknappene der. Slike tjenester blir regulert av tjenestevilkårene til leverandøren av de sosiale medietjenestene. Her finner du tjenestevilkårene for tjenester som Google, Facebook, Twitter og YouTube.

Hvordan kan jeg administrere informasjonskapsler, hindre bruk av informasjonskapsler eller slette informasjonskapsler?

Du kan administrere informasjonskapsler når du kommer til nettstedene våre, ved å velge Administrer informasjonskapsler i banneret. Du kan dessuten endre innstillingene på nettstedet vårt senere. Hvis du deaktiverer informasjonskapsler på enheten som du bruker på nettet, vil du ha samme tilgang til innhold på nettstedet som hvis du aktiverer informasjonskapsler. Noen funksjoner, som undersøkelser og verktøy, kan imidlertid bli begrenset eller falle bort.

Du kan alltid avvise informasjonskapsler på enheten gjennom å endre innstillingene i nettleseren. Hvor du finner slike innstillinger, er avhengig av hvilken nettleser du bruker. Vær oppmerksom på at avvisning eller sletting av informasjonskapsler kan gjøre nettstedet mindre brukervennlig. Å slette informasjonskapsler fra nettleserloggen fjerner informasjonskapslene, men hindrer ikke fremtidig bruk av informasjonskapsler. Du kan også velge anonym eller privat nettlesing når du besøker nettsteder.

Endringer

Aidian forbeholder seg rett til å foreta endringer i retningslinjene sine for personvern dersom dette skulle bli nødvendig på grunn av endringer i lover og regler eller av andre grunner.

Hvis du vil endre informasjonskapsler, klikk her